Üdvözöljük az Abigél vendégház honlapján!

Kedves pihenni vágyók! Ha szeretnék Harkány városát és környékét alaposabban megismerni, válasszon egy igazi, hamisítatlan családi házat az itt töltendő időre! Az otthonos környezetben fesztelenül érezheti magát.

hatterben_a_deli_bejarat_web.jpg

.

DUNA-DRÁVA
NEMZETI PARK:

A Duna-Dráva Nemzeti Parkban természetközeli festői tájak maradtak fenn gazdag növény és állatvilággal, mintegy 50 ezer hektáros területen. A Duna és a Dráva, azok mellékágai, holtágai, kisebb ártéri terek világa biztosít élőhelyet számos veszélyeztetett növény és állatfaj számára (pl. tavaszi csillagvirág, mocsári nőszirom,

feketególya, ezüstsirály, kormos szerkő, őszi kikerics stb.). A kiváló vízminőségű Dráva, halakban és nyílt vízi élőhelyekben a leggazdagabb folyóvizünk. A védett területeken kívül is akad elég hely a halfogásban jeleskedőknek.


Villányi borvidék:

A Villányi-hegység napsütötte déli lejtőin szinte szubmediterrán klíma érleli a méltán európai hírű villányi borokat. A Villányi Kékoportó nevével fémjelzett borvidéken 1994 óta szervezetten - Magyarország első Borútjaként - készülnek a vendégek fogadására. A kisrégió 11 településén

Harkánytól Palkonyáig a vidéken járókat vendégváró pincék fogadják, finom borokkal, a vendéglőkben tájjellegű ételekkel. Borászati múzeumok, tájházak ismertetnek meg a szőlőtermesztés hagyományaival és a Drávaszög népművészetével. A Nagyharsányi Szoborpark is megér egy látogatást.

 

 

Borút útvonal

 

 

Palkonya - Villánykövesd - Villány - Nagyharsány - Kisharsány - Nagytófalu
Siklós
- Máriagyüd (térkép - 520x295 / 50k)

 

A Villány-Siklósi Borút néhány prominens borásza: Gere Attila, Tiffán Ede, Polgár Zoltán, Bock József.


MÁRIAGYÜD:

A Tenkes-hegy lábánál elterülő csendes hangulatú falucska szinte egybenőtt Siklóssal. Római katolikus temploma a XVII. század óta a Mária-kultusz központja, népes búcsúk színhelye és európai zarándokok ezreinek célpontja. Békés hangulata, szép környezete a kiránduló turizmus kedvelt fogadóhelyévé teszi.


 

 

ORMÁNSÁG:

Az Ormánság elsősorban néprajzi fogalom. Baranya megye déli részén a Dráva folyó bal partján elterülő Ormánság természetes határa délen a Dráva, északon a Villány-hegység keleti vonulata, nyugaton Somogy megye határolja (dombos, ligetes, erdős vidék).

Nevezetességei pl.::

  • Mattyi Emlékpark
  • "kazettás" templomok (1700-as években épültek, teljes mennyezetük festett kazettákkal fedett, a motívumkincs a megjelenik a népviseletben is)


PÉCS

A déli régióban gazdasági és kulturális központ szerepét betöltő egyetemi város sajátos módon ötvözi a múlt és a jelen értékeit. A 2000 évvel ezelőtt alapított belváros műemléki épületei, középkori utcaszerkezete maga a feltárulkozó történelem. Ókori múltjából számtalan ritka emlék őrződött meg.Találhatók itt római kori régészeti leletek, mint az Ókeresztény

Mauzóleum vagy a Korsós Sírkamra, a korai kereszténység kiemelkedő emlékei, mint a Székesegyház, de itt tekinthetők meg hazánk legkiemelkedőbb török építészeti emlékei is, amelyekből a legjelentősebb a Széchenyi téren álló Gázi Kászmin pasa dzsámija. A történelmi városfal Magyarország legnagyobb, műemlékileg védett belvárosát veszi körül, amelynek egy része a világörökségi elismerésre vár.


Siklós:

A történelmi levegőt árasztó kisváros, Baranya megye turizmusának kedvelt célállomása. Sok érdekes látnivaló fogadja az idelátogatókat: a belföldi diákturizmus népszerű célpontja, az egykori „Tenkes kapitánya” című tv filmsorozatból országszerte híressé vált középkori vár, mely hazánk hasonló korú várai között legépebben fennmaradt műemlék, A török hódoltság idején épült Malkocs bej

dzsámi, melynek felújítását Európa Nostra díjjal jutalmazták, a kerámia alkotótelepen készült alkotások kiállítása, a volt ferences templom freskódíszítése és az ortodox templom ikonjai. A városból jól bejárhatók a Tenkes és a Villányi-hegység turista útjai, vagy bortúra szervezhető a Villány-Siklósi Borút hangulatos pincéibe.


 

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 9
Tegnapi: 35
Heti: 72
Havi: 357
Össz.: 90 566

Látogatottság növelés
Oldal: Program ajánló
Üdvözöljük az Abigél vendégház honlapján! - © 2008 - 2020 - abigelvendeghaz.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »